free web builder

Langs de boorden van de 'Golden River'

De Leie – door de vlassers de Golden River genoemd – vormt in Zuid-West-Vlaanderen voor een stuk de grens met Frankrijk. Het is opmerkelijk (maar niet toevallig) hoeveel steden langsheen dat traject van de Leie liggen, en hoe de Leievallei toch een mooie natuur wist te bewaren. 
Ga mee op ontdekking langsheen de steden aan de Leie. Snuif de Romeinse en tabaksgeschiedenis op in de oudste stad van Vlaanderen, duik in het Hollandse verleden van de Franse vestingstad Menen, luister naar sappige smokkelaarsverhalen en ontdek de heroïsche geschiedenis van het Middeleeuwse Kortrijk. Voor de natuurliefhebbers zijn er tal van pittoreske wandel- en fietsroutes, dwars door bos, akkerland en weiden.
Uiteraard zijn er tal van heel interessante musea om in het programma op te nemen: het Nationaal Tabaksmuseum, Kortrijk 1302, Texture en ’t Schippershof. Maar je hoeft echt niet naar het museum om een rijk gevuld programma te beleven langs de Zuid-West-Vlaamse Leieboorden.
De Zuid-West-Vlaamse Leiestreek ontdekken kan zowel te voet, met de fiets als met om het even welk ander transportmiddel. Wij werken het programma graag op maat van jouw bubbel uit!