responsive web templates

Pittig Poperinge

Poperinge is de stad van het goeie leven, het Petit Paris van de Britten in 14-18. De stad die nooit wilde buigen voor de buren van Ieper. Vandaag is deze keitoffe stad vooral een belevenis voor het oog en oor, de historische straatjes, de historische figuren meester Ghybe en rosse Ginger zorgen voor spannende verhalen. 

Op de oude begraafplaats komen de verhalen bovendrijven van de families die gestreden hebben voor de burgemeesterssjerp van het stadje. Lucien de Gheus is een (inmiddels overleden) plaatselijke kunstenaar, zijn atelier kan worden bezocht. Of we kunnen ons ook in alle stilte terugtrekken op het Weeuwhof om er te leren ‘spellewerken’. 

Poperinge is ook een stad vol smaak. In het hopmuseum staan de belletjes centraal die je bier zijn typische bittere smaak geven. Ook Talbot House kan je niet zomaar voorbij wandelen zonder kopje thee en wie weet is er wel tijd voor een proevertje van “Hennepot” of “Mazarinetaart”. Wist je trouwens dat Poperinge een heerlijk natuurlijk parkje heeft op een boogscheut van de markt. 

Een dagje Poperinge kan je verderzetten met een tocht (fiets, te voet, auto) over de Schreve, maar we kunnen net zo goed gaan voor een tocht op de Schreve. In de buurt is er de begraafplaats van Lyssenthoek, de brouwerij Sint-Bernardus of een tocht langs de bergen van de Westhoek, tussen de Kemmelberg en de Catsberg.