bootstrap website templates

Verrassend Veurne

In de stad van de Babbelutten en de Slapers is het heerlijk wandelen. De enige stad van Bachten de Kupe was ooit – heel eventjes – hoofdstad van België. De historie van deze stad is echt af te lezen uit de straatjes en de kasseien. Veurne ligt amper hoog genoeg om met de voetjes boven water te blijven en die waterachtige geschiedenis blijft de ziel van de stad.  Wandel verder langs de plaats waar de laatste guillotine op Belgische bodem stond, de kiosk waarop Will Tura debuteerde en waar Paul Delvaux en George Grard kwamen zonnen, doorkruis het Spaans Kwartier en rust vervolgens uit op de slapersbank. Eventueel kan het historische stadhuis worden bezocht.  

Veurne is de ideale uitvalsbasis voor een namiddag met de auto of met de fiets doorheen het ‘BLOTE’ van Veurne en de laagst gelegen streek van België, de Moeren. Als het ons lukt om te ontsnappen aan de moerduivels kunnen we ook nog het kasteel van Beauvoorde bezoeken.
Eventueel kunnen we die namiddag ook invullen over de schreve (in Frans Vlaanderen). De pittoreske stadjes Sint Winoksbergen (ook wel het zusje van Veurne genoemd) en Hondschoote zijn niet ver en verrassend mooi.  

Een andere mogelijkheid om dit programma aan te vullen is de Escaperoom van Veurne. Werk met je bubbel samen om te ontsnappen uit het huis van een wereldreiziger. 

Veurne zelf bezoek je best te voet, de namiddag kan ingevuld worden te voet, met de fiets of met de auto.