bootstrap theme

Kunst & Kust

Heel wat kunstenaars voelen zich aangetrokken tot de zee. Ze worden aangetrokken door het rustgevende van de zee, de 'speciale' lichtinval, het woeste van een storm, ... enz. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat ook heel wat Belgische grootheden uit de kunstgeschiedenis een link met de Belgische kust hebben. Kunstliefhebbers komen aan de Belgische kust en de polders in het hinterland dan ook ruimschoots aan hun trekken. 

Ontdek de meesterlijke werken van Paul Delvaux in Sint-Idesbald, bekijk de unieke schilderijen van James Ensor in Oostende, vergaap je aan de kunst van Constant Permeke in Jabbeke. Het bezoek aan één of meerdere van deze musea biedt een wonderlijke kijk in het leven en het werk van deze internationaal vermaarde kunstenaars. 

Liever niet op bezoek in verschillende musea? Het Oostendse Mu.ZEE vertelt verhalen met een uitzonderlijke collectie kunst, van 1830 tot nu, van uitsluitend Belgische kunstenaars en kunstenaars die hier wonen en werken . Het DNA van deze collectie is uniek: van Sammy Baloji, Lili Dujourie, James Ensor tot en met Otobong Nkanga, Léon Spilliaert en Luc Tuymans.

De Belgische kust heeft ook een permanent beeldenpark dankzij de kunsttriënnale Beaufort. En daarnaast zijn er de vele onbekende en onbeminde plekjes waar kunst de scepter zwaait.

Verras je bubbel met een kunstige blik op de Belgische kust, zowel te voet, met de fiets, met de wagen, met de tram, of om het even welk ander transportmiddel. Wij werken het programma graag op maat van jouw bubbel uit!